Головна » 2016 » Червень » 13 » Екскурсія Кіровоград
18:49
Екскурсія Кіровоград

Коли педагогічний і учнівський колектив  вдруге отримали  особисте запрошення шефа Нацполіції області Сергія Кондрашенка відвідати місто Кіровоград , ми зібрались дуже швидко, бо знали, що нас чекає захоплююча подорож.

Ми відвідали  пожежно – технічну виставку управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області, де ознайомилися з професією «рятувальник», з історією створення пожежної частини Єлисаветграда, спорядженням рятувальника. Мачак Оксана Юріївна провела цікаву і змістовну екскурсію. Учні дізналися про причини пожежі,  правила поведінки під час пожежі, ознайомилися з руйнівною силою вогню, що пітвердили виставочні предметами, які доставлялися з місць пожеж.

 

Наступною зупинкою в нашому маршруті був Кіровоградський відділ Головного управління Національної поліції в області та Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Діти мали змогу познайомитися з відділом поліції, який збирає речові докази і відіграє важливу роль у розкритті правопорушень. Різні види зброї, процес зняття відбитків пальців та розпізнавання фальшивих документів і грошей викликало неабиякий інтерес до цих професій.

Далі нас чекав кінологічний центр поліції. Собака – друг людини. Це дійсно так. Ми познайомилися з кінологами та їх вихованцями. Які стоять на службі у поліції і виконують вкрай важливі доручення: знаходження зброї, наркотичних речовин, знешкоджують озброєних нападників.  Деякі собаки зі своїми кінологами  були в зоні АТО. Показовий виступ собаки Джоя вразив всіх присутніх.

 

На цьому наша екскурсія не закінчилася. Ми прямували в обласний краєзнавчий музей. Для нас працівниками музею була проведена екскурсія по оновленій експозиції відділу історії  від сивої давнини до сьогодення Кіровоградщини.

Після насиченої подорожі ми трішки відпочили в дендропарку. 

Переглядів: 380 | Додав: toxan14 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: