Головна » 2015 » Листопад » 16 » Народознавче свято "Сорочинський ярмарок"
13:52
Народознавче свято "Сорочинський ярмарок"

Яскравим і самобутнім явищем української традиційної культури є ярмарок. Саме він довгий час був не лише рушієм розвитку різних галузей народного господарства, а й осередком спілкування, обміну фольклорними особливостями того чи іншого регіону.  Ярмарок вбирав у себе, а потім щедро ділився народними традиціями, служив засобом формування громадської думки, смаків та уподобань простого народу.

Саме тому, для реалізації виховного проекту «Нам є чим пишатись», з метою збереження та поширення народних звичаїв та традицій класними керівниками 6 класу Мироненко О.М. та 8-9 класу Петрухновою Т.В було обрано форму проведення народознавчого свята, -  «Сорочинський ярмарок».

У світлому приміщенні  на столах майоріли крилаті рушники, на яких мовби сама золота осінь розклала своє щедре дарування, сором’язливо похитували пацьорками хустки. Тішили око традиційні українські овочі та фрукти, запашний хліб, а понад ними на чільному місці духмяний коровай – усьому голова. Не зайвими на ярмарку виявилися і оригінальні вироби ручної роботи,- обереги, ляльки -  мотанки, підківки , - трепетно й з любов’ю виготовлені дбайливими руками керівника  гуртка декоративно-ужиткового мистецтва Мірошніченко А.В. та його вихованцями.

Отже, дійство…Кожен учень, вбраний у яскравий національний костюм мав у ньому свою роль. Гості дізналися незвичайну біографію української хустки, почули шанобливі слова, звернені до хліба, слухали  про таємничу слов’янську символіку та силу рослин-оберегів. Ну і як же без гумору і запальної пісні!

Усі, хто ярмаркував, отримали безліч позитивних емоцій і щиро дякували організаторам дійства за хвилини радості.

Переглядів: 461 | Додав: toxan14 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: